снимки: Фейсбук/,  Журналистът и политически анализатор Ивайло Дичев сподели кратък, но

...
снимки: Фейсбук/,  Журналистът и политически анализатор Ивайло Дичев сподели кратък, но
Коментари Харесай

Ивайло Дичев припомни агентурното минало на Каракачанов по повод напрежението със Северна Македония

снимки: Фейсбук/ ,  

Журналистът и политически анализатор Ивайло Дичев показа къс, само че доста експресивен коментар във връзка с позицията на България за Северна Македония и пътя ѝ към Европейски Съюз. Той е ориентиран съответно към водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

„ С завещан тоталитарен исторически разказ С. Македония мъчно щяла да откри поддръжка от България, споделя нашето държавно управление. Към което следва да прибавим:... в което вицепремиер е историк, сътрудник на държавна сигурност “, отбелязва Дичев в обществената мрежа.

Както е известно, в края на май 2006 година за Красимир Каракачанов е изнесена информация, че е регистриран като сътрудник от Шесто ръководство на Държавна сигурност през 1989 година с псевдоним „ Иван “, употребен е по правене на разбори за контраразузнавателните служби на Министерство на вътрешните работи и не е давал сведения за български жители. Съдържанието на документите не е изнесено, защото те съдържали класифицирана информация. След разкритието Каракачанов съобщи, че той е бил присъединен към Трети отдел, който се е занимавал с Македонския въпрос и че и в този момент може да се подпише под мненията, които е писал тогава.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР